Trochdrave, met plezier in beweging.

 

Runningtherapie is hardlopen om te herstellen van stress en alle psychische en fysieke gevolgen daarvan. En om (weer) plezier te krijgen in bewegen. Het effect van Runningtherapie is wetenschappelijk vastgesteld. Over hardlopen en de positieve psychische effecten ervan wordt steeds meer gepubliceerd. Het is een van de eerste interventies bij behandeling van lichte tot matig depressieve klachten, nog voordat er aan pillen wordt gedacht.

 

De runningtherapeuten Verona Fortuin en Henk Hiemstra hebben jarenlange ervaring in de psychiatrie en zijn beiden werkzaam als POH-GGZ in verschillende huisartsenpraktijken in zuidwest Friesland. Door hun kennis en ervaring in de psychiatrie weten zij als geen ander dat bewegen een prachtig middel is om de ‘psychische conditie’ te verbeteren.

Huisartsen en bedrijfsartsen schrijven het inmiddels regelmatig voor bij mensen met burnout klachten. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten, oa De Friesland en de ONVZ, afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

 

Nog een groot voordeel van hardlopen is dat het buiten kan. Heerlijk in de natuur, wind door je haar en zuurstof in je longen. Het tempo is zo dat je genoeg om je heen kan kijken en genieten van alles wat je onderweg ziet. En gelukkig: ervaring is niet vereist.

Een goed humeur, beter slapen, ontspannen voelen is onder andere het resultaat. Door Runningtherapie voel je je niet alleen fitter maar ben je het ook.

 

Trochdrave werkt met een persoonlijk schema en persoonlijke begeleiding. Individueel of in een kleine groep. En door gebruik te maken van de technieken van ChiRunning® wordt lopen efficiënter en hebt u minder kans op blessures. Neem contact op voor meer informatie.

 

Geregistreerd bij de Stichting Runningtherapie Nederland

extra info

© Trochdrave 2015 | Ontwerp en uitvoering RUDI. vormgeving en kunst